Младите двойки в Китай, които планират обикновени сватби, вместо традиционните

...
Младите двойки в Китай, които планират обикновени сватби, вместо традиционните
Коментари Харесай

Китай се бори с ниската раждаемост като насърчава пестеливите сватби

Младите двойки в Китай, които възнамеряват " елементарни " сватби, вместо обичайните пиршества със стотици посетители, бяха един от най-хубавите онлайн шлагери, откакто публикация, призоваваща за по-икономични сватби, беше оповестена от държавния орган в отговорност за правата на дамите.

Статията на Общокитайската федерация на дамите, включена в " горещия лист " на китайската търсачка Baidu във вторник, отбелязва, че двойките са изтощени от разноските и времето, нужни за огромни сватби, написа Reuters.

Промените включват отвод от показни ритуали като наемане на първокласни коли, първокласни фотографи и сувенири за гостите, вместо избор на малко празненство за фамилията и близки другари.
 Разходите за гледане на деца в Китай са измежду най-високите в света
Разходите за гледане на деца в Китай са измежду най-високите в света

Броят на новородените през 2023 година е понижен до към половината от този през 2016 година

Една интервюирана двойка сподели, че е похарчила към 6 000 юана (831 долара) за сватбата си, което е доста по-малко от обичайните сватбени банкети, които могат да костват над 200 000 юана (27 700 долара).

Преминаването към по-прост жанр е значимо за развиването на положителни бъдещи традиции, се споделя в публикацията, представена от Ройтерс.

" От обществена позиция екстравагантните празненства на щастливи събития са неприятен табиет... повишаването на минималистичните сватби дава отговор на търсенето на спестовни сватби и ще помогне за развиването на добър бит. "

Публикацията идва, когато броят на новите бракове в Китай скочи с 12,4% през 2023 година спрямо година по-рано, обръщайки съвсем десетилетие на спад, защото доста млади двойки се ожениха след закъснение на сватбата си заради пандемията от COVID-19.
 Някои от най-големите стопански системи в света се сблъскват с нов проблем за първи път
Някои от най-големите стопански системи в света се сблъскват с нов проблем за първи път

Икономическо главоболие

Политиците се борят с това по какъв начин да извърнат спада на новородените, откакто популацията на Китай спадна за втора поредна година през 2023 година

Нивата на браковете в Китай са тясно свързани с раждаемостта, което вдъхва известна наслада на политиците, че повишението на браковете може да докара до раждането на повече бебета и да смекчи спада на популацията през 2024 година

Китайският министър председател Ли Цян даде обещание през март страната да работи за " удобно за раждане общество и да предизвиква дълготрайно, уравновесено развиване на популацията " и да понижи разноските за раждане, родителство и обучение.
 Индия може би към този момент е надминала Китай и е най-населената страна в света
Индия може би към този момент е надминала Китай и е най-населената страна в света

Според оценки на самостоятелни организации

Много млади двойки отсрочват брака и раждането на деца заради високите разноски за живот. Китай е едно от най-скъпите места в света за развъждане на дете по отношение на неговия Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, уточни прочут китайски мозъчен концерн през февруари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР