Младите български посланици на международната социална програма на Газпром „Футбол

...
Младите български посланици на международната социална програма на Газпром „Футбол
Коментари Харесай

Българските посланици на Футбол за приятелство се подготвят за финалите в Москва

Младите български посланици на интернационалната обществена стратегия на Газпром „ Футбол за другарство “ – Александър и Миа, са подготвени за заминаването си в Москва. 12-годишните възпитаници, които ще влязат в ролята на млад футболист и млад публицист, разпространяват полезностите на " Футбол за другарство " в страната посредством серия от интензивности, ориентирани към младото потомство, и срещи със спортни звезди, музикални звезди и държавни чиновници. Младият футболист, представител на България, ще се включи в тим „ Голяма панда “ дружно с връстниците си от 210 други страни. Миа ще стане част от Международния детски пресцентър, където ще отразява персоналните си усещания от интензивностите по програмата и срещите си с именити персони.

" Това е доста значим миг за мен. Нямам самообладание да срещна нови другари от целия свят и да изживея футболните страсти на шампионата Футбол за другарство. Но почтено казано, с най-голямо неспокойствие чакам визитата на откриването на Световното състезание. ", сподели младият футболист от школата на ПФК Лудогорец - Александър.

Международният план " Футбол за другарство ", проведен от формалния сътрудник на ФИФА и Световно състезание по футбол Русия 2018 - " Газпром ", започва и екологична самодейност. Младите посланици на програмата ще бъдат част от битката за запазване на редки и изчезващи типове животни. Символ на екологичната самодейност на „ Футбол за другарство “ стана новороден лемур на име Бъз.

" Всеки от нас би трябвало да способства за насърчаването на екологичните полезности в целия свят. Изключително разчувствана съм за финалната фаза на плана и опцията да удостоверявам ангажираността си към опазването на редки и изчезващи типове животни. Подготвили сме дарове, с цел да можем да разпространяваме нашата красива страна! “, показа Миа преди заминаването си.

Миа и Александър споделиха, че бъдещето зависи от съгласуваността и координацията на нашите старания в битката за запазване на природата. По време на шестия сезон на програмата " Футбол за другарство " Купата на деветте полезности ще бъде присъдена на един от националните футболни тимове, участващи в Световното състезание в Русия през 2018 година Това е неповторим трофей, който е отдаден на главните девет полезности на програмата - другарство, тъждество, правдивост, здраве, мир, лоялност, победа, обичаи и чест. Победителят ще бъде избран посредством гласоподаване на младите посланици от 211-те страни и райони по света. Проектът се осъществя в България с медийната поддръжка на Sportal.bg и NOVA TV.

От 2013 година " Газпром " провежда Международния детски обществен план " Футбол за другарство ". Основните полезности, насърчавани от участниците в програмата, са другарство, тъждество, правдивост, здраве, мир, лоялност, победа, традиция и чест. Участниците са млади играчи (момичета и момчета, в това число и тези с физически затруднения), както и млади публицисти, обхващащи събитията Футбол за другарство в границите на Международния детски пресцентър " Футбол за другарство ". Географският обсег на програмата се уголемява годишно: от 8 страни през 2013 година до 211 страни през 2018 година

През последните пет години повече от 3 700 души са взели участие в програмата. Футбол за другарство се поддържа от ФИФА, УЕФА, Международния олимпийски комитет, футболни федерации от разнообразни страни, интернационалните благотворителни фондове за деца и водещи международни футболни клубове. 32 Международни тима на другарството бяха образувани по време на жребия, както и бяха избрани позиции за всеки млад състезател от всяка страна (вратар, бранител, халф или нападател). След определянето на позициите на младите играчи треньорите им ще бъдат определени по следния метод: 19-те страни, които ще съставляват младите треньори, ще вземат участие в чоп, 11 треньора ще бъдат определени от градовете домакини на 2018 FIFA World Cup Russia™, 2 млади треньори ще бъдат определени от най-хубавите участници от предходните сезони на програмата " Футбол за другарство ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР