Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от

...
Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от
Коментари Харесай

Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти

Млади варненски спортисти демонстрираха качествата си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Спортните очаквания от морската столица на България изнесоха демонстрационна стратегия пред участниците в „ Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари “ (24 - 25 април).

Събитието се провежда от Министерството на младежта и спорта в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе намерено от министър Красен Кралев.

Сред участниците в взаимното образование са началникът на отдел „ Спорт “ към Европейската комисия Ив льо Льостек, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Павел Колев, представители на интернационалните и български институции, ангажирани с битката против корупцията в спорта – Интерпол, Европол, УЕФА, Организация на обединените нации, Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Комисия по хазарта и делегати от заинтригуваните държави-членки на Европейски Съюз. Гостите се срещнаха опциите за семейства на спортни събития в актуализирания Дворец на културата и спорта във Варна, който тази година ще стане сцена на мачове от международното състезание по волейбол за мъже.

В главната зала се състояха демонстрациите на младите варненски спортисти в наличието на шефа на комплекса Минко Христов. Гостите от Европа приветстваха осъществяванията на състезателите от спортните клубове по художествена гимнастика ЧАР ДКС, по карате киокушин „ Ичигеки Киокушин Варна “, по спортни танци „ Кристал Варна “, балетно студио „ Звездна дъга “, таекуондо клуб „ Одесос “ и фолклорен състав „ Шарена гайда “. Специални аплодисменти заслужи млад състезател с увреждания от „ Ичигеки Киокушин Варна “, който също сподели своите умения.

В Двореца на културата и спорта се организираха и дебатите от втория ден на „ Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари “. Събитието е в осъществяване на стратегия „ Еразъм + “ има за цел да способства за по-лесното и по-бързо основаване на национална платформа от всяка заинтригувана страна членка, в това число Българска национална платформа за битка против корупцията в спорта. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР