Млади специалисти ще оказват социално-емоционална подкрепа на ученици и младежи

...
Млади специалисти ще оказват социално-емоционална подкрепа на ученици и младежи
Коментари Харесай

Млади специалисти ще помагат в кариерното ориентиране на учениците у нас

Млади експерти ще оказват социално-емоционална поддръжка на възпитаници и младежи и ще им оказват помощ в кариерното насочване . Те ще  работят във всеки от 20-те районни и Националния юношески център, които ще бъдат построени до 2026 година с финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева по време на конференция за децата в цифровия свят , проведена от УНИЦЕФ.

По време на диалозите бе маркирано, че младежите са най-уязвими и могат елементарно да станат жертви на похищения в интернет , когато имат някакъв недостиг, обвързван със фамилията или тяхната реализация.

Наталия Митева напомни, че за тази цел в образователните стратегии на предметите, свързани с компютри и осведомителни технологии, са включени тематики, които преглеждат точно безвредното държание в цифрова среда.

В учебните заведения се създават и правила за сигурност в интернет , които съдържат съответни условия за етично държание в онлайн среда, вкарват се регулации за сигурност, както и ограничения против рисково държание в интернет, кибертормоз и други закани .

Тя напомни, че Министерството на образованието и науката към този момент п одкрепя редица акции , свързани с битката и предварителната защита на онлайн издевателството , отбрана на децата от рисковете в обществените мрежи и създаване в тях на умения за безвредно прилагане на Интернет.

Митева бе безапелационна, че партньорството в тази посока с държавните институции и неправителствените организации би трябвало да продължи и да се задълбочи. Тя изрази подготвеност за още по-активна взаимна работа с Центъра за безвреден интернет , към който младежите подават сигнали за тормоз в интернет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР