Млади, с основно образование карат 15-годишни коли от марките БМВ,

...
Млади, с основно образование карат 15-годишни коли от марките БМВ,
Коментари Харесай

Кошмарът на пътя: Младеж с 15-годишно БМВ

Млади, с главно обучение карат 15-годишни коли от марките БМВ, “Ауди ”, “Мерцедес ” и “Алфа ромео ” с мощни мотори, качват се зад кормилото всеки ден и изминават по 30 хиляди км годишно. Това е систематизираният профил на високорисковите водачи в България, излиза наяве от изследване за самооценката на водачите “Индекс за безвредно шофиране ” (SDIndex).

5% от всички, попълнили анкетата, или 140 хиляди души от общо 2,8 млн. дейни водачи на леки коли у нас, са определили себе си като високорискови. 70% от тях са били глобявани за скорост и други нарушавания на пътя през последните 12 месеца, а всеки 5-и е взел участие в злополука. Сами признават, че са нападателни на пътя (42% от анкетираните), нетолерантни към останалите участници в придвижването, постоянно са разсеяни и им липсват умения зад кормилото.

“Агресия, ниско обучение, едва образование. Това е мощно притеснително. Трябва да въведем непопулярни ограничения, против които има опозиция, само че ще дадат резултат ”, сподели зам.-министърът на превоза Ангел Попов, откакто чу отчета.

Инфо: ЛУПА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР