Млади артисти търсят отговора „Как реагира обществото на домашното насилие”

...
Млади артисти търсят отговора „Как реагира обществото на домашното насилие”
Коментари Харесай

Социален експеримент за чувствителността на обществото към домашното насилие

Млади актьори търсят отговора „ Как реагира обществото на домашното насилие” с провокация и обществен опит.

Идеята се ражда след следващата жертва в статистиката за домашното принуждение. Викала е за помощ 50 минути. Реакция не е последвала.
Брутално закононарушение във Варна: Мъж преби брачната половинка си до гибел (ОБЗОР) След като оставил брачната половинка си в безпомощно положение, мъжът извикал майка си, с цел да му помогне да се изнес
„ Социалният опит, който направихме, сподели, че на съседите им би трябвало доста малко време, по-малко от 2 минути, да реагират на звук, в тази ситуация от барабани, само че могат търпеливо в продължение на час да изтърпят да бъде убивана тяхна съседка”, съобщи Ана Алексиева, продуцент във Fine acts.
Снимка: btvnovinite.bg
Те дават образец с войната на пътя – жертви непрестанно има, казусът се повтаря на едни и същи места, с едни и същи хора, които не са по-далече от прилежащата врата.
Окончателно: От 15 година до пожизнен затвор за домашно принуждение, завършило с ликвидиране Психическият тормоз влиза в общото определение за домашно принуждение
В подготовката на плана се включват и жертви на принуждение. „ Една от дамите ни описа, че в моментите, в които нейният брачен партньор я е биел, единственото, на което се е надявала, е да чуе звънеца на вратата”, добави Ана.

„ Когато насилникът бива видян и бива посочен – той почва да мисли за себе си и лишава от силата, която насочва към жертвата”, сподели още Максим Стоименов от Fine acts.
Снимка: btvnovinite.bg

Статистиката демонстрира, че 58% от всички убити дами в света, са изгубили живота си в своя дом.
Снимка: btvnovinite.bg

„ И както има остаряла приказка: „ Не върви сама в гората, тъй като е страшно”, в един миг той се заиграва с тази метафора и споделя – „ Не върви сама в тъмното у дома, тъй като там е доста ужасно и можеш да бъдеш убита.”, добави Ана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР