Младежкият волейболен национал на България Християн Димитров замени студената Исландия

...
Младежкият волейболен национал на България Християн Димитров замени студената Исландия
Коментари Харесай

Младежки национал смени Исландия с Германия

Младежкият волейболен национал на България Християн Димитров размени студената Исландия с Германия. Диагоналът подписа с отбора на Унтерхахинг, който се подвизава във Втора Бундеслига - Юг и към този момент има два публични мача на сметката си. 198-сантиметровият волейболист е роден през 1999 година и е част от националния ни тим до 19 години.

" Имам сътрудник, който е испанец. Той праща информация за мен - видеа или мачове, до разнообразни клубове. През юли пристигнах тук на проби, харесаха ме, след което се стигна и до прехвърлянето. От средата на август упражнявам с тях, изискванията и като цяло мястото за живеене са повече от положителни. В тима се усещам супер, има и други чужденци и всички ме одобриха добре ", споделя Димитров.

Сезонът във Втора Бундеслига - Юг започва на 17 септември, като отборът гостува на Графинг. В първия домашен мач седмица по-късно, волейболистите на играещия треньор Деян Станкович надвиха в пет гейма над Фрайбург 1844. Там младежкият национал сподели страхотна игра и стана топреализатор, забивайки цели 19 точки.

Християн споделя, че в Германия се усеща доста добре и за съпоставяне с исландското състезание не може и дума да става. По време на престоя си в скандинавската страна, Християн завоюва Купата на Исландия с тима на Акурейри през сезон 2015/2016.

" Тук разликата е огромна. В Исландия шампионата е аматьорско, тук е много по-високо равнището и виждам напред за новия сезон. Мисля, че е огромна крачка за мен и ще се развия добре в този тим. А и Унтерхахинг е вторият тим на първодивизионния Хипо Тирол Алпен Волейс, който е двустранен план - австрийски и немски. Там, както знаете, играе различен българин - Георги Топалов ".

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР