Младежкият национален отбор по волейбол на България се класира на

...
Младежкият национален отбор по волейбол на България се класира на
Коментари Харесай

Младежите ни по волейбол на полуфинал на Световното първенство

 Efbet2023 Horizontal
Младежкият народен тим по волейбол на България се класира на полуфинал на международното състезание до 21 година в Бахрейн. Тимът, воден от Андреа Буратини, победи с 3:0 гейма Полша в мач от група Е на шампионата в обособените елементи (25:17, 35:33, 25:18). Това е втори триумф за страната ни във втората групова фаза на шампионата, което подсигурява класиране в четворката.

Победата е и втора против Полша, откакто в първата групова фаза България се наложи с 3:2. Най-резултатен за триумфа бе Александър Николов с 18 точки. Венислав Антов добави 17, а Георги Татаров приключи с 13 пункта.

Националите към този момент имат пет победи от пет мача в шампионата - три в първата групова фаза и две във втората. Днес от 17:00 часа българско време " лъвовете " играят с Иран.

Класирането на полуфинал на международно състезание е първо за български отбор за тази възраст от 2003 година, когато в тима играят Матей Казийски, Тодор Алексиев и Боян Йорданов. Тогава националите ни завоюваха бронз, а на международното преди две години в тази възраст българският отбор остана на шесто място.

Още спортни вести вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР