Младежки пролетен фестивал с много събития, презентации и проекти ще

...
Младежки пролетен фестивал с много събития, презентации и проекти ще
Коментари Харесай

Организират младежки фестивал за първа пролет във Варна

Младежки пролетен фестивал с доста събития, презентации и планове ще се организира на 22 март във Варна.

Организатор е осведомителното издание Youth Street Varna в партньорство с дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна. Фестивалът, под надпис Youth Street Varna Positive, ще се организира в зоната сред постройката на Община Варна и Археологическия музей. 

От 13:00 до 21:00 часа са планувани музикални осъществявания на ученици на ПГХНИ „ Константин Преславски “, пленер на млади художници, урок по графити майсторство онлайн с Николай Чакъров-Нико.

Фиестата ще приключи с присъединяване на Атанас Кателиев. На огромен надуваем атракцион ще бъдат излъчени филми, основани от младежи по план „ Град, целунат от морето “, осъществен с поддръжката на фонд „ Култура “ в Община Варна.

От 14.00 до 15.00 часа деца и младежи ще рецитират стихове и ще показват гений в състезанията „ Мини Мис и Мини Мистър Пролет “ и „ Мис и Мистър Пролет “. Организиран е и благотворителен базар с присъединяване на неправителствени организации, работещи с младежи със характерни потребности.

Пространството „ ХамелеON “ ще увлече публиката в игра „ Предприемачество за младежи “ и „ Да измислим игра “ , като в това време късметлии ще завоюват награди. Сдружението за поддръжка на лица с умствени усложнения към Центъра за обществена интеграция и рехабилитация " Чайка “ ще се включат с Фабрика за зелена терапия, в която се употребяват единствено рециклирани материали.

Свое ателие в зоната ще има и Recycle Art Academy - кътче за всички, които обичат природата и творчеството. Част от позитивното събитие ще бъдат и три майки на деца с увреждания, които основават прелестни творения. В Youth Street Varna Positive ще се включат и ученици на ПГ „ Текстил и фешън дизайн “, които ще създадат демонстрации по грим и прически.

Предвидена е и сцена за кулинарни демонстрации на ученици от Висшето учебно заведение по мениджмънт, които ще показват неповторими предписания в часовия период от 17:00 до 18:00 часа.

Икономическият университет ще взе участие със собствен презентационен щанд в събитието, а Висшето военноморско учебно заведение ще презентира активността си посредством видео планове.

В младежкото положително пространство ще бъдат ситуирани и къщички за улични любимци, които ще бъдат предоставени на всеки, който желае да сложи украсен кашон на място, населявано от животинче, за което се грижи отвън дома си, показват уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР