Младежите присъстваха и на извършване на т.нар. цветна снимка на

...
Младежите присъстваха и на извършване на т.нар. цветна снимка на
Коментари Харесай

15-годишни ученици „станаха лекари“ на 15-годишнината на Очна клиника „Д-р Иванови“

Младежите участваха и на осъществяване на така наречен цветна фотография на очното дъно

Ученици от 9-ти „ Е “ клас на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ влязоха в ролята на лекари по покана на Очна клиника – Д-р Иванови. Поводът за визитата на 15-годишните възпитаници от паралелката с профилирано проучване на биология е 15-годишнината от основаването на очната клиника.

Учениците, които демонстрират интерес към медицината и лекарската специалност, имаха опция да се допрян до работата и всекидневието на лекарите. Деветокласниците бяха както „ пациенти “, по този начин и „ лекари “ по време на очен обзор, скенер на очното дъно и при симулация на оперативна намеса в една операционните зали. Учениците участваха на осъществяване на така наречен цветна фотография на очното дъно. Офталмолозите демонстрираха пред тях и работата на единствения в Югоизточна България ексимерен лазер за унищожаване на диоптрите.
 Младежите влязока в функциите на пациенти и на лекари   Деветокласниците участваха и в осъществяване на цветна фотография на очно дъно и видяха по какъв начин се работи с ексимерен лазер  Д-р Таня Иванова в детайли изясни на ученика по какъв начин се извъшва очен преглед  Д-р Миланова и учениците изпробваха скенера в Очна клиника " Д-р Иванови "
Специален посетител на събитието беше зам.-кметът по „ Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “ – госпожа Йорданка Ананиева, която поздрави учениците от 9 „ Е “ клас за пътя на бъдещи лекари, който са избрали да следват. Зам.-кметът връчи на шефовете – доктор Николай и Методи Иванови - приветствен адрес от кмета на Община Бургас, господин Димитър Николов, във връзка годишнината на клиниката. Сред гостите бяха също и шефът на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ – госпожа Милена Андонова, както и преподаватели от образователното заведение.

Сред изненадите на домакините към деветокласниците беше обща фотография с дрон и тържествено разсичане на тортата.
 Г-жа Йорданка Ананиева участва на разрязването на тортата от доктор Николай Иванов  Директорът на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ – госпожа Милена Андонова, също участва на празника на Очна клиника " Д-р Иванови "  Д-р Методи Иванов и доктор Владимир Белимезов коментират на уениците по какъв начин работят  висикотехнологичните апарати в клиниката
Очна клиника – Д-р Иванови,  включваща двете структури – „ Специализирана очна болница за интензивно лекуване – Бургас “ и „ Медицински център за профилирана помощ Д-р Иванови – Младост “ - е основана през 2008г. Разполага със профилирани очни кабинети, стационар, операционни зали, клинична лаборатория. В болничното заведение се намира и Център за лазерна промяна на зрението, в който диоптрите се отстраняват с високоефективен ексимерен лазер – водач в областта на рефрактивната хирургия.

От 2014 година болничното заведение е база за следдипломно образование на магистър-лекари за придобиване на компетентност „ Очни заболявания “, както и база за практическо образование на студентите по професионално направление „ Здравни грижи “, образователно-квалификационна степен бакалавър по специалността „ Медицинска сестра “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР