Младежите по-добре да се посветят на творчески заниманияИзползването на интернет

...
Младежите по-добре да се посветят на творчески заниманияИзползването на интернет
Коментари Харесай

Два проекта ще борят интернет зависимостта

Младежите по-добре да се посветят на креативен занимания

Използването на интернет има неоспорими изгоди, само че паралелно с тях все по-голяма обществена значителност получават рисковете и заплахите

Два плана от конкурс за обществено виновни инициативи популяризират отвод от пристрастеността към интернет и към смарт-устройства измежду децата. Вместо да се вторачват в екраните и в джаджите, младежите е по-добре да се посветят на действителни игри, на креативен занимания с родителите си, споделят създателите на самодейностите.

Проектът Без компютри – играй и се радостни същински, без умни технологии цели да насърчи родителите да прекарват повече време дружно с децата си, в действително другарство, без посредничеството на умните технологии.

„ Съвременният метод на живот ни накара рисково да се приспособяваме към забързания живот и ние, родителите, започнахме да отделяме по-малко време на децата си. Тази липса те запълват благодарение на смарт технологиите, които по-скоро им вредят, в сравнение с им оказват помощ ”, споделят основателите на плана.

Те се надяват да провеждат акция, с която да обяснят какъв брой е скъпо е времето, отделяно от родителите за децата – и по какъв начин това време не може да се върне или да бъде заместено от дребна електроника. “За децата прекараното време с родителите е мечтано и запаметяващо се и оставя дълбоки страсти у тях ”.

Инициативата Училищен модел в предварителната защита на интернет-зависимостта измежду учениците пък ориентирана към учителите, още веднъж за предотвратяване на децата от обзесията на електронния свят. Използването на интернет има неоспорими изгоди, само че паралелно с тях все по-голяма обществена значителност получават рисковете и заплахите, до които води несъразмерната му приложимост, споделят основателите. Негативите се разпростират както на физическо, по този начин и на психическо равнище – и директно рефлектират върху качеството на живот.
още по тематиката
Конкретно в учебно заведение, пристрастяването към интернет рефлектира непосредствено върху образователния развой, защото води до затруднени усещания, компликации при домашната подготовка, липса на задоволително сън и време за учене. Като краен резултат при учениците с интернет взаимозависимост се следи по-често занижен триумф, официална и слаба подготовка и незадоволителни резултати в учебно заведение.

Някои проучвания стигат до там, че откриват взаимозависимост сред интернет пристрастяването и синдрома на хиперактивност и недостиг на внимание, означават експертите.

Надеждата на създателите на самодейността е да разработят пилотна стратегия за предварителна защита на зависимостта от интернет благодарение на учителите от 22 СУ „ Георги С.Раковски “ – учебно заведение със мощно развита общественост от възпитаници, учители и родители. Програмата ще може по-късно да се популяризира и измежду други образователни заведения. Ключов детайл в нея е общуването с родителите.

От значително значение и в двата плана е насърчаването на организирането и самоорганизирането в юношески занятия, свързани с игри, отборни занимания, спорт, моделиране с безвредни материали, разработване на разнообразни предмети и аксесоари, надпревари и ролеви игри и други

Двете начинания за запазване на децата от зависмостта от интернет и смарт-технологиите търсят необятна социална поддръжка в състезанието на Деспред „ Сподели и помогни “. Гласуването тече до 27 ноември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР