Младежите от клуб Ротаракт - Варна за пореден път организират

...
Младежите от клуб Ротаракт - Варна за пореден път организират
Коментари Харесай

Варненски младежи раздават Бира за смет тази неделя

Младежите от клуб " Ротаракт " - Варна за следващ път провеждат специфична акция за разчистване на известни места измежду природата край града от събралия се отпадък, научи Moreto.net.

Тази година те канят варненци да се включат в разчистване на еко пътеката край Телевизионната кула (над кв. “Виница ”), където е и сборният пункт тази неделя, 15 май от 10.00 ч.

За всеки събран чувал с отпадък се поставя премия - студена бира или безалкохолна напитка за децата. Бирата ще бъде сервирана в чаши за многократна приложимост, с цел да се понижат отпадъците.

Искаме да покажем на хората какъв брой отпадък се изхвърля на необикновено красиви естествени гледки. Важно е да създадем у децата и жителите възприятието на отговорност към природата и табиет да почистват, когато веселието измежду природата завърши, споделят уредниците.

Ще бъдат обезпечени найлонови чували, ръкавици и студени питиета.

Ротаракт (съкратено от „ Rotary in action “ ) е филантропична организация за младежи над 18 годишна възраст, с формален сътрудник на Ротари Интернешънъл. Тяхната цел е посредством планове, ориентирани към обществото, да отговорят на обществените потребности посредством обединени мощ и сила. Всичко това те вършат, до момента в който усъвършенстват лидерските си и информационни умения, качества и контакти въз основата на общата концепция за работа на обществото. 

В предходните акции, с общи старания през годините запалянковците са събрали повече от 4 тона боклуци на красиви места край Варна, доста от които са рециклирани.  Инициативата се организира по едно и също време и в други определени градове в страната.

Координатите на сборния пункт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР