Младежите от БСП излязоха с официална позиция за условията в

...
Младежите от БСП излязоха с официална позиция за условията в
Коментари Харесай

Младежите на БСП в Търново настояват за нормални условия в детските градини



Младежите от Българска социалистическа партия излязоха с публична позиция за изискванията в детските градини от община Велико Търново. Темата беше разисквана на последното съвещание на Младежкото обединяване. Те дискутираха казуса с огромния брой на децата в групите, където за 30 души се грижат двама педагози, а от време на време и единствено един.

Според тях всичко това води до утежняване на просветителния развой, от което страдат освен децата, а и учителите. Според младите социалисти освен педагозите, а и всички от личния състав в детските заведения вършат невъзможното, с цел да обезпечат положителни условия за децата. Това обаче не е задоволително и зад техните старания би трябвало да застане общинското управление, уверени са от Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия. Ясна политика в това отношение обаче липсва към този миг.

Младите социалисти упорстват за обезпечаване на повече групи в детските градини и ясли, надлежно привличането на готови експерти, които да продължат положителните обичаи във Велико Търново. Те дадоха образец с Германия, а в страни от Източна Европа, където в детските градини се образоват по 30 деца с петима учители.

Младежите от Българска социалистическа партия засегнаха и казуса с таксите, които са непостижими за част от родителите. Те упорстват за освобождение от заплащанията на тези фамилии, чийто приход е по-нисък от формалния предел на бедността. Дискутиран беше и въпросът с неналичието на задоволително места в детските заведения и записването с връзки, което е обществена загадка в обществото.

По време на съвещанието беше подложен въпросът за закритите детски заведения през по този начин наречения преход и обещаното строителство на детска градина в квартал „ Зона Б “, което би трябвало да стартира през идната година. Младите социалисти разясниха още, че в действителност концепцията за създаване на детска градина в „ Зона Б “ е още от 2003-та година, когато Българска социалистическа партия я включва в предизборната си стратегия. Днес, 15 години по-късно, дясното ръководство на Общината стига до същите заключения, безапелационни са от Младежкото обединяване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР