Младежите изразиха несъгласието си с поредното безумно решение на управляващите

...
Младежите изразиха несъгласието си с поредното безумно решение на управляващите
Коментари Харесай

МДБГ: Държавата трябва да спре да пречи на бизнеса

Младежите показаха несъгласието си с следващото безумно решение на ръководещите за нова замяна на касовите апарати.

МДБГ упорства за предвидимо държавно ръководство, с цел да може бизнесът да е спокоен за своето развиване. Задължаването компаниите всеобщо да сменят касовите апарати, слага дребния и междинен бизнес пред ново тестване. Подновяването на софтуера и касовите апарати ще коства почти 250 млн. лв.. А последно устройствата бяха заменени едвам преди 6 години.

Държавата би трябвало да спре да пречи на бизнеса да се развива като го товари с нови и нови отговорности и административни процедури. С тези си дейности страната трансферира казуса, с неспособността си да се оправи със сивата стопанска система, върху дребния и междинен бизнес, съобщи ръководителят на МДБГ Андрей Петков.

Ние от МДБГ предлагаме срокът за замяна на фискалните устройства на дребния и междинен бизнес да бъде продължен най-малко до изхабяване и приключване на периода на досегашните, добави той. За следващ път настояваме да се обмисли предлагането за повдигане на прага за регистрация по Данък добавена стойност от 50 на 200 хиляди лв., което ще изкара доста бизнеси "на ярко ", безапелационен бе Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР