Младата екоактивистка Грета Тунберг изненада Мадрид с ранната си поява

...
Младата екоактивистка Грета Тунберг изненада Мадрид с ранната си поява
Коментари Харесай

Грета Тунберг пристигна за марш на климата в Мадрид, отказа да говори с медиите

Младата екоактивистка Грета Тунберг изненада Мадрид с ранната си поява пред постройката на Ifema, където се организира двудневната климатична конференция на Организация на обединените нации, осведомят испанските медии. Публичната й изява се очакваше едвам в следобедните часове, когато би трябвало да се включи в огромния Марш на климата.

Припомняме, че преди няколко дни тя дебаркира с яхта в Лисабон, откъдето се насочи към испанската столица. Явно, 10-часовото пътешестване не съумя да пречупи духа й и тя сподели забележителна форма при срещата си с десетките екоактивисти пред конгресния център.

Грета отхвърли да даде изказване пред медиите и резервира безмълвие. Вместо това тя избра да се срещне с екоактивистите от „ Fridays for Future “, които я посрещнаха прочувствено. Хванати за ръце те дружно изпяха няколко песни за битката с климатичните промени, а най-после даже скандираха името й. Младите хора, с които по-късно тя се срещна, резервираха минута безмълвие, с цел да осъдят бездействието на политиците пред извънредното климатично състояние, в което се намира планетата Земя.

Шведската еко активистка Грета Тунберг ще взе участие в огромния марш на климата с начален час 18 ч. локално време. Очаква се в марша да взе участие и артистът Хавиер Бардем, който по-рано денем показа документален филм за природата, продуциран дружно с брат му Карлос в съдействие с „ Грийнпийз “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР