Млада пловдивчанка изпрати емоционално писмо до редакцията на Plovdiv24.bg. Причината

...
Млада пловдивчанка изпрати емоционално писмо до редакцията на Plovdiv24.bg. Причината
Коментари Харесай

Млада пловдивчанка се оплака: Без вода през ден! ВиК отговори - ето как!

Млада пловдивчанка изпрати прочувствено писмо до редакцията на Plovdiv24.bg. Причината - прекъсване на водата в навечерието на великденските празници. Публикуваме поредно думите на младата жена, както и отговорът на ВиК. 

" Здравейте, възмутена съм от несъобразителността и безхаберието, с което подхожда община Пловдив и ВИК - Пловдив към своите съзнателни данъкоплатци и клиенти. Причината да Ви пиша е все по-често протичащите се водни " повреди " в регион " Централен ".

Млад човек съм и до този миг - заради забързаното всекидневие, съм нямала опция да обърна внимание на постоянно протичащите се прекъсвания на вода в нашия регион. Oт няколко месеца поради бременност съм си у дома и ситуацията през последните две седмици е меко казано към този момент нетърпимо. През ден съм подложена на непрестанно прекъсване на водата без съобщение, на което общително ми се дава отговор от ВИК,че има " повреда ", честотата на повтаряемост е през ден, а отстраняването на тези " повреди " продължава по през целия ден! Не съм професионално осведомена, само че обикновено ли е  всяка повреда да се отстранява в границите на тъкмо 8 часа всеки път- от заран до следобяд?

Днес - 05.04.2018, в 7,30 водата още веднъж спря, взех решение въпреки всичко да звънна рутинно да се осведомявам за възможен час в който да мога да сготвя,да си боядисам яйцата и да взема душ. От ВИК ме осведомиха, че - видиш ли, освен през днешния ден до 18,30,но и на следващия ден от 9,00 до 17,00 няма да има вода, не се знаело за вдругиден. Общината е дала предписание - плануван ремонт.

21 век, 2018 година, европейска страна. Не стига че през ден по през целия ден няма вода, само че и в навечерието на един от най-светлите празници да оставиш целеустремено и планувано без вода не един а два или три поредни почивни дни цялостен квартал съзнателни жители - не е ли светотатство?

Кажете ми на какво съображение подвигат цената на следващата предлагана услуга в България, без оглед на качеството което се предлага?

Кажете ми по какъв начин да се отнасям с почитание към Общината в случай,че оставам с усещане, че нея явно не я е грижа за нас жителите и все по-често ставам очевидец на случаи с които прикрито,не очевидно,се показват тези нейни усеща към нас жителите. "

Ето и отговора на ВиК - Пловдив:

Спирането на водата е по заложен от Общината график поради включване на тръбопровод на кръстовището на бул. " Руски " с " Гладстон ", разясни за потърпевшите инж. Антон Гълъбов от водното сдружение. По думите му първичните дати е трябвало да включват работа през всички празнични дни. " Категорично съм срещу това ", разяснява Гълъбов. Той акцентира, че се прави всичко допустимо свръзката да стане до 18 часа през днешния ден, с цел да не търпят неудобства хората през останалите почивните дни. 

" Обектът е комплициран, става дума за огромни чугунени водопроводи. Предупредили сме хората, те би трябвало да са осведомени. Но би трябвало да се регистрира, че това, която вършим в този момент, би трябвало да подсигурява години наред безаварина работа. "

Обявата в уеб страницата на водното сдружение за нарушено водоподаване през днешния ден гласи: 

" ВиК " ЕООД Пловдив уведомява своите консуматори, че на 05.04.2018г. (четвъртък), заради осъществяване на ремонтна активност по план на община Пловдив за планово присъединение на водопроводи по бул. " Руски ", водоподаването в региона на бул. " Руски ", ул. " Преслав ", ул. " Гладстон " и бул. " Цар Борис III-ти Обединител " ще бъде прекратено, а по високите етажи в региона на бул. " Васил Априлов ", ул. " Захари Стоянов ", ул. " Любен Каравелов " и ул. " Никола Петков " водоподаването ще е нарушено за времето от 07:30 ч. до 18:30 ч. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР