Млада бразилка се събуди след 23 дни в кома, след

...
Млада бразилка се събуди след 23 дни в кома, след
Коментари Харесай

И лекарите плачат от чудото, което се случи с родилка, изпаднала в кома!

Млада бразилка се разсъни след 23 дни в кома, откакто лекари положили на гърдите й новороденото й бебе. Чудото с 28-годишната Аманда да Силва се случило в болница в Бразилия, написа   jenata.blitz.bg.

В 37-ата седмица от бременността си Аманда получава епилептичен припадък. Тъй като лекарите се страхували, че възможни нови припадъци могат да доведат до гибел както на родилката, по този начин и на бебето й, решили да създадат цезарово сечение, след което я сложили в изкуствена кома.

След няколко дни животът на родилката бил вън от заплаха и престанала да получава успокоителни лекарства. Въпреки това младата жена не идвала в схващане. Лекарите към този момент се чудели по какъв начин да продължат лекуването й и даже обмисляли да я реалокират в друга болница, когато една от медицинските сестри подхванала финален обезверен опит да я разсъни. Тя донесла новороденото в стаята на Аманда и го положили на гърдите й. След като детето се озовало върху тялото й, сърцето на бразилката почнало да бие учестено, а от очите й почнали да се стичат сълзи. От този миг положението на 28-годишната жена почнало да се усъвършенства, а 20 дни по-късно я изписали от болничното заведение.



„ Първото, което помня, е по какъв начин държа Виктор в ръцете си, виждам му главата, чувствам прелестния му мирис... Това беше доста приятна и в това време извънредно объркваща обстановка. Попитах татко си дали това дете е мое. След това сложих ръка върху корема си и разбрах, че към този момент не съм бременна ”, споделя разчувстваната майка.



Изобщо не сме очаквали толкоз бърза смяна ”, споделя една от сестрите в здравното заведение. „ Целият екип се разплака от благополучие и облекчение ”.

Медицинската сестра не може да си изясни чудото, само че счита, че никога не би трябвало да се подценява контактът сред майка и бебето й.



Аманда да Силва страда от епилепсия от 7-годишна възраст. За да овладява гърчовете, тя взима мощни лекарства. Когато схванала, че е бременна за трети път, лекарите я посъветвали да спре да приема един от медикаментите, с цел да не повреди плода.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР