Млада австралийка излъга смъртта за трети път тази година, след

...
Млада австралийка излъга смъртта за трети път тази година, след
Коментари Харесай

Красиво момиче снощи излъга смъртта за трети път тази година

Млада австралийка излъга гибелта за трети път тази година, откакто терористични атентати били осъществени в три разнообразни града, които е посещавала, написа Daily Mail.

26-годишната Джулия Монако от Мелбърн била в търговски център с приятелки, когато микробус се вряза в пешеходци на бул. Ла Рамбла в Барселона нощес. Това е третият й конфликт с тероризма, откогато почнала да пътува из Европа преди три месеца, само че нямало да се откаже от желанието си да опознае света.

През юни тя била в лондонското метро с другари, когато терористи се врязаха в хора на Лондон бридж, след което намушкаха пешеходци с нож на близкия пазар. Няколко дни по-късно Джулия била в Нотр Дам в Париж, когато служител на реда беше намушкан пред известната катедрала.

„ Не желая да си вървя вкъщи. Искам да остана тук и да не им разреша да завоюват – които и да са те. Ще видя това, което пристигнах да видя “, показа Джулия. Монако и приятелките й Алана Рийдър и Джулия Рока, също от Мелбърн, били в магазин на площад „ Каталуния “, когато видели бягащи хора на открито.

Вратите били заключени и тя споделя по какъв начин следила ужасените пешеходци, които тропали по прозорците в опит да влязат. „ За секунда всичко се промени, всички започнаха да тичат и да се паникьосват, да плачат и крещят и трябваше да се върнем в магазина, споделиха ни да стоим надалеч от прозорците и да се снишим на земята “, споделя Джулия.

Когато в последна сметка им разрешили да си тръгнат, те трябвало да вървят пешком до хостела си и да заобикалят многочислените улици, затворени от полицията.

Австралиецът Адам Джеймс и брачната половинка му, която получила леки пострадвания, до момента в който бягали от мястото на атентата, били в Истанбул предходната година, когато полицейски рейс беше взривен при терористичен акт. „ Случва се още веднъж, това е нещо доста действително “, споделя Адам.

Испанските управляващи оповестиха, че минимум 13 души са били убити при вчерашния атентат, за който отговорност пое „ Ислямска страна “. Над 100 души са били ранени, от които 15 са в тежко положение.

Рано в петък каталунската полиция заяви в Twitter, че четирима от обвинените са били убити, а пети обвинен е бил ранен в курортен град южно от Барселона. Не е ясно дали петимата убити са обвинените за атентата на Ла Рамбла или са се опитвали да извършат атентат на друго място.

Австралийският специалист по кибер сикурност Сюзан МакЛийн била на към 100 метра от движещия се на зиг-заг микробук по оживения бул., който блъскал пешеходци и оставял след себе си проснати тела на земята.

“Изведнъж се появиха тези хора, тичащи към нас от площад „ Каталуния “ и Ла Рамбла, като плачеха и по лицата им беше изписан безспорен смут “, описа МакЛийн.

Кийт Флеминг, американец, който живее в Барселона, показа, че гледал телевизия в постройка в странична улица до Ла Рамбла, когато чул звук и отишъл до балкона, с цел да ревизира какво се случва.

Флеминг видял дами и деца да тичат и изглеждали ужасени. Той добави, че въоръжени служители на реда пристигнали на мястото на случая и изтласкали всички на прилежаща улица.

Коли, камиони и микробуси са пожеланото оръжие при голям брой екстремистки офанзиви в Европа в последната година. Най-кървавият от тях, когато водач на камион се вряза в навалица от хора в южния френския град Ница през юли 2016 година, лиши живота на 86 души.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР