Млад мъж от столичния квартал Света троица едва не остана

...
Млад мъж от столичния квартал Света троица едва не остана
Коментари Харесай

Мъж едва спаси себе си и кучето си от зъбите на питбул

Млад мъж от столичния квартал Света троица едвам не остана без ръка и без куче, откакто бяха нападнати от питбул. Благодарение на хората, които ни оказаха помощ, се спасихме, показа пред Нова телевизия Емил Ноев.

Като филм на ужасите беше това, което видях, сподели пък Райна Дочич, която станала очевидец на кървавата драма.

В неделя Емил и кучето му са били нападнати от питбул, до момента в който се прибирали от утринната си разходка пред блока, в който живеел. Неговият голдън ретривър е тежко ранен след нападението.

„ Точно пред входа бяхме пресрещнати от една жена, която водеше така наречен американски стафордшир. Кучето беше на доста дълъг мотив. Нямаше нашийник, а имаше нагръдник, който беше прекомерно огромен. Около 25 килограмово е това куче “, споделя Ноев.

„ Моето куче беше без мотив в този миг. То е привикнало, когато види друго животно, да отиде да се социализира. Приближи се до питбула. Аз късно го видях. Повиках го, отзова се на моята команда и понечи да заобиколи другото куче, само че тъй като той бе на доста дълъг мотив, с едно придвижване го сграбчи за врата. Последва тежка битка за живота на моето куче “, прибавя той.

„ Собственичката на другото куче се държеше несъответстващо, влачеше се по земята. Има и очевидци, които ни видяха. Тя не можеше да управлява животното си по никакъв начин”, споделя потърпевшият.

„ Дори кучето ми да беше на каишка, това нямаше да промени нищо, защото питбулът се изскубна от мотива си за стотни от секундата. Опитах се да му отворя устата. Беше огромна нелепост, тъй като можех да остана без ръка. За благополучие хора ни се притекоха на помощ. С пръчки и дръжки от метли успяхме да отделим едното куче от другото “, прибавя той.

„ Най-много ме впечатли държанието на собственичката на питбула. Беше несъответстващо, без никакво състрадание “, сподели Райна Дочич.

„ Предишният ден за повторно в границите на един месец аз и моите внучета бяхме нападнати от питбул. Собственикът го пуска да обикаля квартала. Напада и възрастни хора. Четири пъти съм подавала тъжба в общината. Не е имало никакъв резултат “, прибавя тя.

„ Внучето ми е на четири години, а поради страха от путбула към този момент не желае да излиза на открито. Внучката ми е шокирана. Майка ми е сляпа и към този момент не смее да излезе на открито “, сподели още Райна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР