Млад мъж от Петрич поиска да бъде сменен полът му

...
Млад мъж от Петрич поиска да бъде сменен полът му
Коментари Харесай

Петричанин поиска да го признаят за жена

Млад мъж от Петрич изиска да бъде заменен полът му и той към този момент да е жена. Причината за настояването е, че той се усеща като жена и се показва като такава в обществото. Също по този начин с години води хормонално лекуване, което ускорява вторичните женски полови белези и се е подложил на серия от хирургични интервенции на тялото, с цел да наподобява като жена, оповестява struma.bg. За феминизирането на лицето си е направил ларингопластика, липоаспирация, липектомия на шията, премодулиране на челото и ъглите на долната челюст, пластична интервенция на брадичката, липофилинг на гърдите, като и липоаспирация на цялото тяло – ханш, стомах, бедра.

Операциите са осъществени в студентска болница във Франция, а тази година му следва последната и най-важната – унищожаване на мъжкия сексуален орган и оформяне на женски полови органи. Така с изключение на душевен той и образно принадлежи към женския пол, се показва в исковата молба, към която са приложени като доказателства медицинските документи от френската болница.

Според експертното мнение на френските лекари се касае за разстройство на половия идентитет, или по този начин наречената „ транссексуалност “. При това положение лицето желае да бъде възприемано от противоположния пол. Единствена спънка след физическата му промяна оставали персоналните му документи, в които е вписан като мъж, което му създавало прочувствен дискомфорт, заради което желае смяна на пола и името си.

Делото се преглежда в районен съд – Петрич, като младежът се съставлява от юрист. Съдията е позволил съдебномедицинска експертиза и след заключението на специалиста ще се произнесе с решение по проблема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР