Митрополит Николай отслужи тържествен молебен от катедрален храм Успение Богородично

...
Митрополит Николай отслужи тържествен молебен от катедрален храм Успение Богородично
Коментари Харесай

Митрополит Николай отслужи тържествен молебен в катедрален храм “Успение Богородично“

Митрополит Николай отслужи церемониален м олебен от катедрален храм " Успение Богородично " в Пловдив за Деня на Съединението и празника на града 6 септември. На събитието участваха три генерации кметове - сегашният  Здравко Димитров и предшествениците му Иван Тотев и Славчо Атанасов. 
Прочетете още
" Честит празник, цветущ 6 септември, честито Съединение. Бог да пази България. Обикновено приключвам проповедите си с него. Този път стартирам с него. Бог да пази България. Започвам по този начин, че все по-често ми се случва да идват при мен и елементарни, и по-влиятелни хора, хора на позиции в обществото, които ми споделят: " Владико, нека Бог да пази България, тъй като не знаем към този момент на какво друго да се уповаваме ". Това е по този начин. Съвременната наша действителност е такава, че е в положение да хвърли мнозина от нас в отчаяние. Кризите следват една след друга, никой не се усеща сигурен в утрешния ден. В обществото се реди отчаяние след отчаяние. Народът е разлъчен, няма го месията всемирски управник. Тези, които претендират да са избавител, желаят да поведат някоя от враждуващите фракции. Това води не към обединяване, а към разцепление. Нека ви оповестя нещо, същинският избавител е пристигнал един път и няма да пристигна до неговото второ пришествие. Той е Исус Христос. Неговата истина е единствената истина. Той е истината, той е пътят, той е животът. В него можем да имаме вяра безуславно, на неговата истина би трябвало да служим и на него би трябвало да се уповаваме, че на всеки му ще бъде обещано съгласно делата му. Възлюбени, Исус Христос не търпи унинието ", сподели в словото си след празничния молебен митрополит Николай.

Той напомни делото на дейците на Съединението и ролята на православната черква в събитията от 1886 година Събитието приключи с " На многая лета ".

На събитието участваха още началникът на Съвместното командване на специфичните интервенции ген.-майор Явор Матеев, политици депутати и общински съветници. 

Заради нещастието с жертви по Черноморието празничната стратегия - концертите, приемът на кмета и зарята, са анулирани.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР