Митрадевананда Свами е транспортиран в София и до дни ще

...
Митрадевананда Свами е транспортиран в София и до дни ще
Коментари Харесай

Секс гуруто Митрадевананда напусна бургаския затвор

Митрадевананда Свами е превозен в София и до дни ще бъде екстрадиран в Русия, заяви "Грамофона ". Придобилият популярност като секс гуру беше задържан през юни в Бургас.

В родината си той е търсен по редица тежки обвинявания за полово принуждение и подигравка с деца. Руснакът отхвърля и твърди, че е преследван в страната си поради политическите и религиозните си убеждения.

Той даже изиска политическо леговище от президента Румен Радев, само че молбата му не беше утвърдена. През септември имаше планувана дата за неговото изгонване, само че ден преди да отпътува за София, Митрадевананда изпадна в кома.

Състоянието му втрещи бургаските медици, които по този начин и не схванаха аргументите той да остане без схващане близо седмица. След като положението му се усъвършенства, Митрадевананда беше върнат в бургаския затвор.

Той не е бил настанен в килия, а е бил под непрекъснато наблюдаване в лекарския кабинет, заяви последният юрист на Свами – Ваня Радиева. Тя се е видяла с клиента си в понеделник.

„ Състоянието му е учудващо положително за човек, който е бил в кома. Има уязвимост в ръцете си и се движи мъчно, само че е добре “, изясни юрист Радиева. Митрадевананда имал и краткосрочна амнезия.

До последно затворническата администрация е пазела в загадка от него, че към този момент има планувана нова дата за екстрадацията му. Самият той очаквал най-рано идната седмица да пътува за столицата. Вчера обаче е бил конвоиран и сега чака в софийския затвор, с цел да бъде предаден на съветските управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР