Митниците да могат да проверяват човек, който пренася през граница

...
Митниците да могат да проверяват човек, който пренася през граница
Коментари Харесай

Предлагат нови промени при пренасяне на пари през границата

Митниците да могат да ревизират човек, който придвижва през граница суми до 10 000 евро, само че единствено в случай че има формирано против него произвеждане за незаконна активност, обвързвана с пране на пари или финансиране на тероризъм.

Това оферират от ИТН като промени във Валутния закон сред първо и второ четене. Досега депутатите одобриха на първо четене инспекция да се прави „ при основателни подозрения за собствеността, икономическия генезис и предназначението на съпроводени и непридружени парични средства до 10 000 евро.

Според измененията, импортирани от Има Такъв Народ, се предлага след лишаване на сумата приносителят или изпращачът на парите да дават до 30 дни информация за средствата.

От „ Възраждане “ оферират в закона да се запише, че в случай че липсва молба за връщане на парите, митническите органи превеждат на Национална агенция за приходите, надлежно на Агенция „ Митници “, сумата на откритите обществени отговорности, а остатъкът внасят в банкова сметка на името на приносителя. Митническите органи да могат да задържат паричните средства над 10 000 евро до 30 дни, в случай че не са декларирани или има данни, че са свързани с незаконна активност, оферират още от партията.

Проверяват за неплатени налози, в случай че изнасяме пари в брой

На първо четене депутатите взеха решение преместването на средства в размер 10 000 евро или повече или тяхната равноценност в левове или друга валута за или от трета страна да предстои на обявление пред митничарите.
 istock istock
При преместване на средства в размер 30 000 лв. или повече за трета страна митническите органи ще ревизират за съществуване или липса на обществени отговорности.

 Ако се открият отговорности над 5 000 лв., митничарите няма да позволяват преместването на парите, а ще задържат средствата с квитанция и ще уведомяват Национална агенция за приходите. При натрапен запор връщане се изисква само при съществуване на излишък от средствата.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР