Митническите служители откриха недекларирани 7 840 000 украински гривни при

...
Митническите служители откриха недекларирани 7 840 000 украински гривни при
Коментари Харесай

Молдовец опита да прекара през границата близо 8 млн. украински гривни

Митническите чиновници откриха недекларирани 7 840 000 украински гривни при инспекция на лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово , оповестява Агенция " Митници ".

На 21.02.2023 година на митническия пункт дошъл микробус, ръководен от молдовски жител. В зоната за митнически надзор водачът и спътниците му декларирали, че нямат нищо за обявление.

Превозното средство било селектирано за инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация. При последвалия физически надзор инспекторите открили зони в транспортното средство с подозрителна компактност.

Митничарите разкрили в естествени кухини в стените на микробуса и в долап до шофьорското място 98 пакета, увити в черен найлон. Пакетите съдържали пачки с украински банкноти, като общото количество недекларирана валута е в размер на 7 840 000 украински гривни. Л евовата им равноценност е към 400 000 лв..

Шофьорът показал в писмените си пояснения, че укритата валута е негова и я сложил в микробуса за да я придвижи до Молдова.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 Шофьор укри 50 000 евро в автомобилна аптечка на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Шофьор укри 50 000 евро в автомобилна аптечка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово "

На нарушителя е формиран акт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР