Митническите служители откриха 13.260 кг хероин при проверка на товарен

...
Митническите служители откриха 13.260 кг хероин при проверка на товарен
Коментари Харесай

Откриха над 13 кг хероин в шофьорската кабина на камион

Митническите чиновници откриха 13.260 кг хероин при инспекция на товарен автомобил.

На 7 февруари на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Германия. Митническа мобилна група селектира камиона за щателна инспекция, при която митническите инспектори откриват в шофьорската кабина в пътнически сак над леглото осем, обгърнати с алуминиево фолио  и вакуумирани пакета, съдържащи пресовано вещество с кафеникав цвят.

При осъществения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото бруто тегло на открития опиат е 13.260 кг на стойност 1 193 400 лв. по цени за потребностите на правосъдната система.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор при Търговско дружество Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Шофьорът на камиона Д.А., турски жител, е арестуван и му е повдигнато обвиняване. В хода на следствието с помощта на взаимно осъществените оперативни и следствени дейности със съдействието на чиновници на  Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ - Министерство на вътрешните работи е бил оголен и съучастникът на Д.А., а точно Б.М., който също е арестуван и му е повдигнато обвиняване като подстрекател и помощник.

Предстои Окръжна прокуратура Хасково да внесе в Окръжен съд Хасково искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените Д.А. и Б.М.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР