Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Митничари с удар от недекларирани 210 000 евро

Митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас откриха недекларирана валута с левовата равноценност 410 724 лв. при инспекция на рейс, излизащ от страната.

На 25.11.2021 година, към 22.30 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва рейс с непозната регистрация на път от Румъния през България за Турция, ръководен от румънски жител. Шофьорът и пасажерите декларирали, че нямат нищо за обявление.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която инспекторите виждат, че един от пасажерите се пробва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия персонален обзор на мъжа - турски жител се открива, че в пакетите са укрити 210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на арестуваните пари е с левова равноценност 410 724 лв..

Образувано е бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор по разказа на Търговско дружество Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура - Хасково – Териториално отделение-Свиленград. По бързо произвеждане на Районна прокуратура-Хасково е наказан Е.Ч., турски жител, за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Свиленград е наложил на Е.Ч. наказване от 1 година и 8 месеца отнемане от независимост условно с 3-годишен изпитателен период. Подсъдимият е признал виновността си. Наказанието на Е.Ч. е наложено след съглашение, утвърдено от Районен съд-Свиленград. Определението на съда е окончателно
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР