Митническите служители от МП Капитан Андреево предотвратиха пореден опит за

...
Митническите служители от МП Капитан Андреево предотвратиха пореден опит за
Коментари Харесай

Митничари на Капитан Андреево откриха недекларирана валута в агрегат на камион, управляван от турски гражданин

Митническите чиновници от Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " предотвратиха следващ опит за преместване на недекларирана валута, оповестяват от Агенция " Митници ". 

На 12.10.2022 година на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Англия през България за Турция. По метода " разбор на риска “ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в хладилния елемент на полуремаркето са открити пет пакета, съдържащи английски паунди. Общото количество на откритата недекларирана валута е 216 580 английски паунда с левова равноценност 482 232 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално поделение – Свиленград.  Водачът – Й.Р.  на 31 години, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е изпълнил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали валута с левовата равноценност над 20 130 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР