Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 740.72

...
Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 740.72
Коментари Харесай

Златни бижута за над 50 бона откриха у пътници на „Капитан Андреево”

Митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ откриха 740.72 грама недекларирани златни украшения на стойност 56 286 лв. при три инспекции през януари на пасажери, влизащи в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

При един от случаите лек автомобил с румънска регистрация, влиза в страната от Турция на 26.01.2021 година Превозното средство, в което пътувало семейство - мъж и жена румънски жители, е селектирано за щателна митническа инспекция. Съпрузите декларирали, че не придвижват персонални движимости, артикули, произведения от благородни метали или парични средства за обявление.

При последвалата митническа инспекция на автомобила и персонален обзор на пасажерите митническите чиновници откриват, че мъжът и дамата придвижват в джобовете на панталоните си необявени произведения от жълт метал – пръстени, гривни, огърлици, медальони, синджири. В дамата са открити три плика, съдържащи 26 пръстена, 8 синджира, 49 чифта златни обици, 18 гривни и 75 медальона с общо тегло 350 грама.

Прозрачни полиетиленови пликове с общо 57 произведения от жълт метал с тегло 155.72 грама са открити при персоналния обзор и на мъжа. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 505.72 грама са от 14-каратово злато и на стойност 38 434 лв..

Седмица преди този момент, на 18.01.20221.г., при митническа инспекция на два леки автомобила с българска регистрация, влизащи в страната от Турция, са открити недекларирани общо 235 грама златни произведения на обща стойност 17 852 лв..

При единия случай 118.50 грама украшения са били укрити в сутиена на дама, пътуваща в автомобила, до момента в който при другия 116.40 грама недекларирани златни произведения са открити в дамска чанта в транспортното средство. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон. По случаите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР