Митническите служители на МП Малко Търново откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на МП Малко Търново откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за над 70 000 лв. на МП Малко Търново

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Малко Търново откриха недекларирана валута с левова равноценност над 70 000 лв. в водач на автомобил.

Колата с непозната регистрация пристигнала на Министерство на правосъдието Малко Търново на 16 февруари вечерта на входящо трасе от Турция за България. В зоната за митнически надзор лидерът на автомобила, жител на Азербайджан, е декларирал, че няма никакви артикули или валута за обявление, оповестяват от Агенция " Митници ".

При последвалата инспекция митническите инспектори разкрили в джобове в облеклата и в ръчната чанта на водача недекларирани общо 40 000 щатски $ с левова равноценност 72 178 лв.. Срещу азербайджанския жител е формиран акт за откритото административно нарушаване.  

Недекларирана валута с левова равноценност над 550 000 лв. е открита от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Малко Търново единствено от началото на годината. Нарушителите са непознати жители. Сумата надвишава откритата на Министерство на правосъдието Малко Търново недекларирана валута за цялата предишна 2022 година, която е в размер на 495 196 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР