Митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево задържаха над 2,5

...
Митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево задържаха над 2,5
Коментари Харесай

Двама са с обвинения след опити за контрабанда на златни накити за близо четвърт милион

Митническите чиновници на митнически пункт " Капитан Андреево " задържаха над 2,5 кг контрабандни златни произведения при две обособени инспекции на влизащи в страната от Турция леки коли, оповестиха от Агенция " Митници ". 

При първия случай на 31.07.2023 година кола с непозната регистрация идва на входящо трасе на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на път от Турция за България, ръководена от българска гражданка. В автомобила са пътували още трима български жители. В зоната за митнически надзор водачът и всички пасажери са оповестили, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция инспекторите откриват в дамска раница, сложена на задната седалка на автомобила, полиетиленов плик с бижутерски произведения от жълт метал.

Подобни пликове с произведения от жълт метал са открити и в джобове на облеклата на тримата пасажери в транспортното средство при осъществените персонални прегледи. Те са показали, че всички украшения са благосъстоятелност на единия от пасажерите – български жител с букви З.Ж. Установени са общо 977 грама бижутерски произведения, измежду които пръстени, гривни, обеци. Според осъществената експертиза от експерт, всички произведения са от 14-каратово злато (проба 585) на обща стойност 90 863,79 лв.. 

Други 1557 грама контрабандни златни произведения на стойност 144 875,40 лв. са открити при митническа инспекция на лек автомобил с българска регистрация. Колата, ръководена от български жител, е пристигнала на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " на 01.08.2023 година на входящо трасе от Турция за България. Водачът на автомобила с букви Л.В. е оповестил,че няма нищо за обявление. В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват в две чанти пакети с недекларирани огърлици, обеци, пръстени, гривни и други украшения с общо тегло 1557 грама, за които също е открито, че са направени от 14-каратово злато.

Контрабандните общо 2534 грама златни произведения на обща стойност 235 739 лв. са арестувани. По случаите са формирани две досъдебни производства по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, които се организират под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Престъпленията са квалифицирани по член 242, ал.1, б. " Д " от Наказателния кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР