Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 2 млн. лева откриха зад леглото на тираджия

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равноценност 2 118 831 лв. при инспекции на два товарни автомобила, излизащи от страната, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

В първия ден на 2023 година на пункта идва влекач с полуремарке, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. По метода " разбор на риска " камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация.

При нея сред декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и във задната стена са открити девет полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро с друг номинал. Още два полиетиленови плика с пачки норвежки крони са открити и в пластмасов куфар за принадлежности. Общото количество на откритата валута е 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро с обща левова равноценност 1 321 657 лв..



Другият случай е от 26 декември 2022 година. Митническите чиновници правят щателна митническа инспекция на камион от Англия за Турция, при която зад железни алуминиеви профили в предната част на полуремаркето са открити пакети с пачки английски и шотландски паунди с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 358 440 английски и 360 шотландски паунда с обща левова равноценност 797 174 лв..

Шофьорите на товарните коли  – А.Б. (23 г.) турски жител, и А. О. (35 г.), също турски жител, са привлечени като обвинени, прецизираха от пресцентъра на прокуратурата.



С последния за годината случай откритата на " Капитан Андреево " нелегално пренасяна валута за цялата 2022 година е с равноценност близо 25,5 милиона лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР