Митнически служители задържаха в района на ГКПП Дунав мост- Видин ...

Митнически служители задържаха в района на ГКПП Дунав мост- Видин

Близо 200 хиляди лекарства, съдържащи наркотични вещества, бяха иззети на "Дунав мост" - Видин

Митнически чиновници задържаха в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Видин над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи субстанции от Списък III на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 21 юни инспектори стопират за инспекция излизащ от страната товарен автомобил непозната регистрация. Шофьорът декларирал, че транспортира медикаменти за Западна Европа и показал транспортни документи и списък, без в детайли изложение на медикаментите.

При щателна инспекция митническите чиновници открили, че товарът е от пет разнообразни типа медикаменти, съдържащи дейни субстанции, включени в Списък III на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични.

Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и съставляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки. Към момента на инспекцията и в хода на последващите дейности не е показано позволение за търговия с медикаменти, включени в Списък III на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични в границите на Европейски Съюз.

По случая се води следствие под надзора на прокуратурата.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg