Митнически служители задържаха малко над 2.5 кг контрабандни златни накити

...
Митнически служители задържаха малко над 2.5 кг контрабандни златни накити
Коментари Харесай

Митничари задържаха златни накити за 235 хил. лева

Митнически чиновници задържаха малко над 2.5 кг контрабандни златни украшения при две обособени инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

При първия случай на 31 юли кола с непозната регистрация идва на митническия пункт за влизане в България. Автомобилът е ръководен от българска гражданка, като в него са пътували още трима българи.

В зоната за митнически надзор всички те са оповестили, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция инспекторите откриват в дамска раница полиетиленов плик с бижутерски произведения от жълт метал.

Подобни пликове с произведения от жълт метал са открити и в джобове на облеклата на тримата пасажери в транспортното средство при осъществените персонални прегледи. Те са показали, че всички украшения са благосъстоятелност на единия от пасажерите - български жител с букви З.Ж.

Установени са общо 977 грама бижутерски произведения, измежду които пръстени, гривни, обеци. Според осъществената експертиза от експерт, всички произведения са от 14-каратово злато (проба 585) на обща стойност 90 863.79 лв..

При друга митническа инспекция на лек автомобил с българска регистрация са открити 1557 грама контрабандни златни произведения на стойност 144 875.40 лева

Колата, ръководена от български жител, е пристигнала на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 1 август на входящо трасе от Турция за България.

Водачът на автомобила с букви Л.В. е оповестил,че няма нищо за обявление. В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват в две чанти пакети с недекларирани огърлици, обеци, пръстени, гривни и други украшения с общо тегло 1557 грама, за които също е открито, че са направени от 14-каратово злато.

Контрабандните общо 2534 грама златни произведения на обща стойност 235 739 лв. са арестувани. По случаите са формирани две досъдебни производства, които се организират под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

Престъпленията са квалифицирани по член 242, ал.1, б. " Д " от Наказателния кодекс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР