Митнически служители получиха признание за работата си в областта на

...
Митнически служители получиха признание за работата си в областта на
Коментари Харесай

Митнически служители получиха признание за работата си за защитата на интелектуалната собственост

Митнически чиновници получиха самопризнание за работата си в региона на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност. Служители от бранш „ Авиоконтрол “ в отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ на Търговско дружество Митница София и инспектори от Министерство на правосъдието Капитан Андреево, Търговско дружество Митница Бургас, както и митнически ръководители получиха благодарствени писма от интернационална компания по отношение на реализация на две арестувания на подправени опаковки при опити за импорт в страната.

По време на къса гала в Централно митническо ръководство заместник-директорът на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и шефът на дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ Георги Георгиев благодариха на отличилите се чиновници и подчертаха, че положителните резултати се дължат на дейната им работа.

Директорът на отдела за битка с фалшификатите за Европа, Близкия Изток и Африка на KYOCERA CORPORATION Франк Стамен съобщи, че постигнатите резултати са впечатляващи. „ В никоя друга страна до момента не са изземани толкоз огромно количество техника и материали, обект на наша интелектуална благосъстоятелност “, регистрира той.  

Габриел Турку – представител на маркопритежателя, дефинира Агенция „ Митници “ като една от най-проактивните митнически администрации.

От началото на годината са осъществени 16 унищожавания на артикули, арестувани единствено на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, регистрира представителя на маркопритежателя Анета Таджер и изрази признателност към Агенция „ Митници “ за поддръжката на институцията на самодейността за екологично заличаване на подправени артикули.

Таджер акцентира още, че такива случаи, при които от една сполучлива инспекция на границата се доближи до разобличаване на цяла незаконна фабрика демонстрират какъв брой е значима работата на митническите чиновници.

Митническите инспекторите получават самопризнание поради работата им по два случая на арестувани опаковки. При първия случай от края на 2022 година специалистите от бранш „ Авиоконтрол “ откриват в карго пратка 100 000 подправени PVC стикера с надписи на съответната марка. В резултат на добитата при задържането информация е осъществена полицейска интервенция, при която в склад в Пловдив са открити над 22 400 тонер касети от същата комерсиална марка – разнообразни по тип и размер, цялостни и празни. Конфискувани са и 129 палета с 85 330 заготовки за картонени опаковки, както и други материални доказателства за осъществяваната активност. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 172б от Наказателен кодекс. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив, под чието управление работата по документиране на случая продължава.

При втория случай от август тази година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево във влизащ в страната товарен автомобил са открити 18 300 празни опаковки за тонери с лога на три разнообразни търговски марки. В същия камион са арестувани и други недекларирани артикули - 4008 кг контрабанден тютюн за наргиле и 7836 текстилни произведения с лога на разнообразни марки, за които е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР