Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност близо 430

...
Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност близо 430
Коментари Харесай

Недекларирана валута за близо 430 000 лева спипаха на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха недекларирана валута с левова равноценност близо 430 000 лв. при нови два случая на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград. Това е станало при инспекция на товарни коли, излизащи от страната.

При първия случая на 26 септември в арматурното табло на товарен автомобил чиновниците откриват 68 500 евро с левовата равноценност на 133 974 лв.. Камионът е превозвал стока от Нидерландия през България за Грузия.

Вчера е подхваната инспекция по метода " разбор на риска " и на влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Швейцария през България за Турция. При инспекцията в арматурното табло в шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 150 650 евро с левова равноценност 294 645 лв..

И по двата случая водачите на камионите - турските жители, надлежно М.С. (41 г.), и М.А. (32 г.), са привлечени като обвинени, прецизираха от прокуратурата.  

С тези случаи общата сума на откритата на пункта валута от началото на годината към този момент надвишава равностойността на 20 милиона лв.. Най-често обект на трафика са евро и английски лири. Законът планува наказване до 5 години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР