Митнически служители откриха и задържаха недекларирани 8225 текстилни изделия с

...
Митнически служители откриха и задържаха недекларирани 8225 текстилни изделия с
Коментари Харесай

Контрабандни стоки с лога на защитени марки откриха и задържаха митничари в ж.п. композиция в Свиленград

Митнически чиновници откриха и задържаха недекларирани 8225 текстилни произведения с лого на предпазени марки при сканиране с рентгенова инсталация на резервоар, част от товарна влакова комбинация, влизаща в страната ни от Турция, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Това е станало при инспекция на ж.п. гара Свиленград на резервоар във влакова комбинация, пътуваща от Турция през България за Германия. Контейнерът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която пораждат подозрения за недекларирана стока. При последвалия физически надзор се открива, че в контейнера, с изключение на заявената стока по документи – килими от синтетични материали, има и текстилни произведения, които не са били разказани в съпътстващите документи. Открити са 167 колета с общо 8225 разнообразни продукти - тениски, блузи, якета, спортни комплекти, дънки, носещи словни и фигуративни знаци на известни търговски марки.

Стоките са арестувани. По случая следва да бъде формирано административнонаказателно произвеждане за митническа контрабанда, допълват от митницата.

От началото на годината досега митническите чиновници на границата с Турция при Свиленград са задържали над 800 хиляди продукта със знаци на регистрирани търговски марки. Според статистиката на митницата, през предходната година на пункта са иззети над 700 хиляди продукта, брандирани със знаци на международни търговски марки. Най-често стоките, обект на противозаконен трафик, са текстилни произведения, обувки и парфюми.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР