Митнически служители откриха голямо количество от общо 2699 броя контрабандни

...
Митнически служители откриха голямо количество от общо 2699 броя контрабандни
Коментари Харесай

Откриха контрабандни части за боеприпаси в багажа на пътник на Летище Варна

Митнически чиновници откриха огромно количество от общо 2699 броя контрабандни елементи за муниции - гилзи, проектили и преса за патрони, на митнически пункт Летище Варна в чекиран багаж на пасажер, който е ирански жител.

Задържаните артикули не са под специфичен надзор според Закона за оръжията, боеприпасите и взривните субстанции, само че заради комерсиалното си количество недекларираните общо 2699 елементи за муниции за конфискувани. Предприети са дейности по формиране на административно-наказателно произвеждане по реда на Закона за митниците, оповестяват от Агенция " Митници ".



Чужденецът е пътувал като екскурзиант с под наем полет за Иран на 15 септември. На Летище Варна той е минал през „ зелен кулоар “ без да заявена нищо. След взаимни дейности със работа „ Сигурност “ на летището и чиновници на „ Гранична полиция “, митническите инспектори правят щателна инспекция на чекирания багаж на пасажера.



В хода на митническата инспекция са открити в багажа преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в разнообразни калибри.

Те са били укрити на разнообразни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в железни пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пасажера.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР