Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин при проверка на товарен

...
Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин при проверка на товарен
Коментари Харесай

Хванаха 6.5 кг кокаин на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха 6,476 кг кокаин при инспекция на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестява Агенция " Митници ".

На 18.01.2023 година на митническия пункт дошъл влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, ръководен от 39-годишен турски жител. Камионът бил селектиран за щателна митническа инспекция.

При физическия надзор в арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина били открити 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество . Направеният полеви наркотест посочил, че това е кокаин. Общото тегло на опиатът е 6.476 кг. Стойността му се прави оценка на 777 120 лв..

В хода на инспекцията пред проверяващ митнически контрольор водачът на камиона декларирал, че е използвал опиати. За случая митническите чиновници уведомили способените органи от КАТ към Министерство на вътрешните работи. Водачът на товарната комбинация бил тестван с техническо средство " Drug Test ", чието свидетелствуване дало позитивен резултат за приложимост на амфетамин и метамфетамин.

Водачът на товарния автомобил Ф.С. е арестуван за период до 72 часа, като следва Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 Дрогиран водач опита да прекара над 1.2 кг кокаин през Граничен контролно-пропусквателен пункт
Дрогиран водач опита да прекара над 1.2 кг кокаин през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

Мъжът е направил опит да избяга при проверката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР