Митнически служители откриха 5000 кутии (100 000 къса) контрабандни цигари

...
Митнически служители откриха 5000 кутии (100 000 къса) контрабандни цигари
Коментари Харесай

Митничари задържаха 5000 кутии цигари на ГКПП Лесово

Митнически чиновници откриха 5000 кутии (100 000 къса) контрабандни цигари при инспекция на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, оповестява Агенция " Митници ".

На 07.11.2022 година на митническия пункт дошъл камион с непозната регистрация. Според показаните документи тирът превозвал азотен тор - карбамид от Турция за Финландия през България. В зоната за митнически надзор водачът показал, че няма нищо за обявление с изключение на посочения в документите товар.

По метода " разбор на риска " митничарите селектирали товарния автомобил за щателна инспекция. По време на контролните дейности, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите открили зона с подозрителна компактност в най-вътрешната предница в товара.

При последвалата физическа инспекция били открити в маркираната зона картонени кашони съдържащи общо 5000 кутии недекларирани цигари с търговски марки Parliament и Marlboro, всички с турски акцизен бандерол. Било открито, че цигарите са благосъстоятелност на водача на автомобила.

Контрабандните общо 100 000 къса цигари са конфискувани . На лидера е формиран акт за откритото нарушаване на Закона за митниците.
 Задържаха 378 кг хранителни добавки за полова мощност на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Задържаха 378 кг хранителни добавки за полова мощност на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово "

Контрабандната стока е иззета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР