Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за над 300 000 лева в два товарни автомобила

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с обща левова равноценност 312 894 лв. при инспекции в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин на два товарни автомобила, влизащи в България от Румъния. В шофьорската кабината на единия от камионите са били укрити и 10 часовника с обозначения на световноизвестни марки.

На 12.12.2021 година на трасе за входящи тежкотоварни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин е спрян за инспекция камион с непозната регистрация, пътуващ от Белгия за Ирак. Шофьорът, турски жител, е декларирал че няма нищо за обявление. В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват във фабрична празнина зад долап над арматурното табло 10 пакета, съдържащи евробанкноти с друга номинална стойност. Установено е, че общата сума недекларирана валута е 99 980 евро.

Ден по-рано, на 11.12.2021 година, още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин е тествана влизаща от Румъния товарна комбинация от Белгия за Турция. Под пасажерската седалка в кабината на лидера – турски жител, е открит черен найлонов плик, съдържащ недекларирани 60 000 евро в разнообразни купюри от 10, 20 и 50 евро. В естествена празнина в електрическото табло на автомобила е открит и втори черен найлонов плик с 10 часовника, мъжки и дамски модели, с обозначения на световноизвестни марки. Първоначалната инспекция е посочила, че става дума за достоверни ювелирни произведения с висока стойност, като измежду часовниците има и такива със златно покритие. Тъй като не са предоставени никакви документи за благосъстоятелност или транспорт, часовниците също са арестувани за изясняване на статута им. Работата по случая продължава.

Общата сума недекларирани парични средства е 159 980 евро. Срещу водачите на двата товарни автомобила са формирани актове за откритите административни нарушавания.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР