Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 4,881 кг

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 4,881 кг
Коментари Харесай

Спипаха злато за над 400 бона в тайник на автобус на Капитан Андреево /снимки/

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 4,881 кг златни украшения на стойност 400 242 лв. в тайник на рейс.
Превозното средство с турска регистрация идва на Митнически пункт Капитан Андреево на 13 ноември към 22.20 часа на входящо трасе от Турция. Автобусът пътува по маршрут от Турция за Сърбия през България, ръководен от лидер, турски жител. В зоната за митнически надзор водачът и пасажерите декларират, че нямат нищо за обявление.
При последвалия физически надзор митническите инспектори откриват особено построен тайник във фабрична празнина, намираща се в пода на тоалетната на рейса. От укритието са извадени 30 облепени с тиксо пакета с бижутерски произведения от жълт метал. Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 4881 грама произведения от 14-каратово злато - проба 585. Задържани са 637 златни украшения – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и огърлици на стойност 400 242 лв..
Контрабандните златни украшения са арестувани. 61-годишният лидер е притеглен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 7000 лв.. Наложена му е и „ Забрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР