Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200
Коментари Харесай

Митничари откриха цигари в опаковки с дамски чорапи

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари във фабрични опаковки с дамски чорапи. Недекларираните тютюневи произведения са арестувани на Митнически пункт Лесово при инспекция на товарен автомобил.

Превозното средство с турска регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на 16.02.2022 година на входящо трасе от Турция за товарни коли, ръководено от турски жител. Според показаните документи камионът е превозвал групажна стока от текстилни, стъклени и други произведения от Турция за Англия.



Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Бургас селектират товарния автомобил за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация са открити подозрителни зони в товара. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват в маркираните зони 6360 кутии с дамски чорапи, съдържащи недекларирани 3620 кутии цигари с комерсиална марка „ Marlboro Touch “ и 2740 кутии цигари с комерсиална марка „ Parliament Night Blue “, всички с турски акцизен бандерол. Установено е, че вместо чифт чорапи, във всяка фабрична опаковка е сложена по една кутия цигари, увита в един чорап.

Иззети са общо 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари. Срещу лидера на автомобила – турски жител с букви S.U., е формиран акт за административно нарушаване. На съображение член 229, алинея 1 от Закона за митниците е арестувано и транспортното средство, послужило за осъществяване на нарушаването. Работата по случая продължава.

Задържаните цигари са на стойност близо 40 000 лева по пазарни цени у нас, а на пазара в Обединеното кралство биха могли да се осъществят на няколко пъти по-висока цена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР