Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 100 000

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 100 000
Коментари Харесай

5000 кутии контрабандни цигари откриха в камион

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 100 000 къса  контрабандни цигари в товарен автомобил.

Камионът с непозната регистрация идва на Митнически пункт Лесово на 07.11.2022 година на входящо трасе от Турция, ръководен от турски жител.  Според показаните документи е превозвал азотен тор - карбамид от Турция за Финландия през България. В зоната за митнически надзор водачът е декларирал, че няма друго за обявление с изключение на посочения в документите товар. 

По метода „ разбор на риска ” чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие ” селектират товарния автомобил за щателна митническа инспекция. По време на контролните дейности, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зона с подозрителна компактност в най-вътрешната предница в товара. 

При последвалата физическа инспекция  са открити в маркираната зона картонени кашони съдържащи общо 5000 кутии недекларирани цигари, всички с турски акцизен бандерол. 

Установено е, че цигарите са благосъстоятелност на водача на автомобила. 

Контрабандните общо 100 000 къса цигари са конфискувани. Срещу турския жител с букви С. К. е формиран акт за откритото нарушаване на Закона за митниците. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР