Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас иззеха 4125 литра

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас иззеха 4125 литра
Коментари Харесай

Нелегален алкохол и гориво в частни имоти

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас иззеха 4125 литра етилов алкохол и 2579 литра енергиен артикул с характерности на дизелово гориво от два частни парцела в населено място на територията на община Котел, област Сливен. 

На 09.11.2022 година чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие ” правят инспекция на регистриран „ котел ” - профилиран дребен обект за дестилиране (СМОД) и граничещ с него частен парцел на територията на населено място в община Котел. В хода на контролните дейности инспекторите откриват в пригодено за склад помещение в жилищния парцел десетки туби, бидони и варели цялостни с общо 4125 литра етилов алкохол с измерено приблизително алкохолно наличие 45% vol. За алкохола не са показани документи за гарантиран или заплатен данък от притежателя на парцела, стопанисващ като едноличен търговец и прилежащия СМОД.

При инспекция на различен профилиран дребен обект за дестилиране в селището, митническите чиновници откриват в прилежащо на СМОД-а помещение (метално хале) разнообразни по размер съдове съдържащи общо 2579 литра енергиен артикул с характерности на дизелово гориво. Установено е, че притежател на горивото е физическо лице ползващо халето чартърен. Той не е показал документи за горивото и в обясненията си твърди, че го изкупувал от водачи на преминаващи товарни коли. 

Нелегалният алкохол и незаконното гориво са конфискувани. По случаите следва формиране на административнонаказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР