Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 2.135 кг

...
Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 2.135 кг
Коментари Харесай

Митничари задържаха бразилец на летище София, в куфара му открити над 2 кила кокаин

Митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ задържаха 2.135 кг кокаин при инспекция на багаж на пасажер, оповестиха от Агенция " Митници ". Наркотикът е открит в куфара на бразилски жител, дошъл на 7 февруари, на Летище София от Сао Пауло, Бразилия, пренос през Доха до София с полет на Катарските авиолинии, осведомят от Dariknews.bg.

По метода „ разбор на риска “ митническите чиновници селектират пасажера за инспекция и след сканиране на багажа му откриват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети.
Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият опиат е с общо тегло 2.135 кг. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност. В санкционната част на тази норма, законодателя е планувал наказване „ отнемане от независимост “ в размер от 10 до 15 години.
Софийски градски съд почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на непрекъсната мярка - непрекъснато задържане по отношение на 44-годишния бразилски жител.

Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение, както и високата степен на социална заплаха на действието.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР