Митнически служители на пункта Лесово задържаха 4.056 килограма контрабандни златни

...
Митнически служители на пункта Лесово задържаха 4.056 килограма контрабандни златни
Коментари Харесай

Задържан е турски тираджия с 4 килограма злато на Лесово


Митнически чиновници на пункта Лесово задържаха 4.056 кг контрабандни златни произведения, укрити в яке на водач на товарен автомобил.  

Камионът с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на 7 февруари, към 15:00 часа, на изходящо трасе от страната по маршрут от Германия за Турция. Водачът, турски жител с букви Ф.У., е декларирал, че няма нищо за обявление, оповестяват от Агенция " Митници ". При осъществената митническа инспекция на транспортното средство и багажа на водача, инспекторите откриват два пакета, увити с черно тиксо. Те са били укрити в джоб на зимно яке, сложено върху шофьорската седалка.

Установено е, че пакетите съдържат 8 кюлчета и 2 отливки от жълт метал. Според резултатите от осъществената експертиза, кюлчетата с общо тегло 2000 грама са от капиталово злато 24 карата (проба 999.9), а отливките с тегло 2056 грама са направени от злато 14 карата (проба 585). Общата стойност на златните произведения възлиза на 380 697 лв.. За контрабандно пренасяното злато е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

В хода на инспекцията на транспортното средство, митническите инспектори откриват още и черна торба под пасажерската седалка в кабината, съдържаща парични средства в размер на 12 900 евро. Недекларираната валута с левова равноценност към 25 230 лв. също е арестувана и против лидера е формиран акт за административно нарушаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР