Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 40

...
Митнически служители на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 40
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за над 80 хил. лева в торби със зеленчуци и в дрехи

Митнически чиновници на Митнически пункт Малко Търново откриха недекларирани 40 125 евро и 2295 турски лири при инспекция на лек автомобил. Част от валутата е била укрита в торби със зеленчуци и в чорапите на водача, български жител. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

Колата с българска регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на 01.12.2021 година вечерта на изходящо трасе от България към Турция. В зоната за митнически надзор водачът - български жител и пътуващия в автомобила турски жител, са декларирали, че нямат нищо за обявление.

При осъществената митническа инспекция инспекторите откриват недекларирани 20 075 евро и 285 турски лири, укрити в чорапите на водача и в няколко пазарски торби със зеленчуци, които е показал като собствен багаж. Други недекларирани 20 050 евро и 2010 турски лири са открити в персоналната чанта и в джобове в облеклата на пасажера – турски жител.

Недекларираната валута е с общ а левова равноценност 82 146 лева . По случая са формирани два акта за откритите нарушавания на Валутния закон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР