Митнически служители на Капитан Андреево откриха 761 старинни монети и

...
Митнически служители на Капитан Андреево откриха 761 старинни монети и
Коментари Харесай

Иззеха 761 старинни монети и накити, скрити под акумулаторите на камион

Митнически чиновници на " Капитан Андреево " откриха 761 старинни монети и украшения при инспекция на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Англия, оповестиха от Агенция 'Митници ".
 Агенция
Камионът с непозната регистрация идва на пункта на 31 октомври, на входящо трасе от Турция, ръководен от турски жител. Водачът е показал постоянни документи за транспортирания товар от Турция за Англия и е оповестил, че няма друго за обявление.

При осъществената инспекция митническите чиновници откриват под акумулаторите на транспортното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо. Установено е, че пакетите съдържат 716 старинни на тип монети от бял и пъстър метал, както и 45 броя старинни украшения и предмети, измежду които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.
 Агенция
Общо 761 са конфискуваните контрабандно пренасяни произведения и монети. Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на към 60 000 лв. . Предстои експертиза за датиране и точно идентифициране на конфискуваните артефакти.
 Агенция
Образувано е административнонаказателно произвеждане и работата по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР