Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха и

...
Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха и
Коментари Харесай

Задържаха 3 кг контрабандни златни накити на Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха и иззеха 2910,20 грама контрабандни златни украшения на обща стойност 285 336 лв., оповестиха от Агенция " Митници ".

По случая като обвинен по почналото досъдебно произвеждане е притеглен 35-годишен турски жител.

Случаят се разкрива, откакто на пункта идва рейс на път от Турция през България за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в естествена празнина на пода, в зоната на таблото пред лидера, са открити 17 пакета с произведения от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите ювелирни произведения – обеци, пръстени, огърлици, синджири, медальони и гривни са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 2910,20 грама на стойност 285 336 лв..

На обвинения е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 4000 лв., както и мярка за процесуална насила " Забрана да напуща рамките на България ".

От митницата означават, че за първите два месеца на тази година на " Капитан Андреево " са конфискувани близо четири пъти повече златни произведения в съпоставяне със същия интервал предходната година. Миналата година на пункта са арестувани над 106 кг. златни и сребърни произведения.

Нелегалният трафик на благородни метали е съвсем постоянно в посока от Турция за България или Западна Европа.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР