Митничари на Кап. Андреево заловиха шофьор, превозващ нелегално злато за

...
Митничари на Кап. Андреево заловиха шофьор, превозващ нелегално злато за
Коментари Харесай

Митничари на Кап. Андреево заловиха шофьор, превозващ нелегално злато за близо половин милион лева

Митничари на Кап. Андреево заловиха водач, пренасящ незаконно злато за близо половин милион лв.. 46-годишният турски жител към този момент е притеглен като обвинен от прокуратурата в Хасково.

Вчера на граничния пункт дошъл рейс, ръководен от въпросния водач. Той и пасажерите оповестили, че нямат артикули за обявление. При осъществена инспекция обаче митническите чиновници открили в двете греди на шасито на рейса особено приспособен тайник. В него са открити 24 пакета, съдържащи златни пръстени, гривни, огърлици, обеци и синджири, с общо тегло 4326,67 грама. Автобусът е пътувал от Турция през България за Германия.

При осъществения на място разбор на изделията експерт е установило, че бижутата са направени от злато, като общата им стойност е 481 370 лв..

Контрабандните златни произведения са конфискувани. По случая е формирано досъдебното произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

На обвинения М.К. е наложена възбрана да напуща рамките на Република България с разпореждане на наблюдаващия прокурор и e взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., съобщи настоящо.ком.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР